@12 continuare la art 16, Scrisorile catre cele sapte Biserici, din APOCALIPSA lui IOAN

http://mihaiiasiromania.blogspot.roinformatii spirituale



12. continuare la art.16
      Scrisorile catre cele sapte Biserici
                    din Apocalipsa lui IOAN

          ,....Acum urmeaza sa patrundem in epoca noastra, in epoca din care facem parte, si ne punem intrebarea : Revelatiile autorului Apocalipsei ne privesc pe noi, se refera si la epoca noastra ? Raspunsul este afirmativ. Daca aceste revelatii s-au adresat pana acum celor patru epoci de cultura trecute, ele trebuie sa se refere si la epoca noastra, a-5-a
,este nevoie insa sa-i intelegem vocea, sa descifram care este misiunea si scopul nostru pentru viata spirituala. Daca exista un curent de viata spirituala care sa dezvaluie mistica universala, atunci acest curent, in masura in care este conform cu Apocalipsa lui IOAN, trebuie sa poata indeplini ceea ce pretinde si cere cel care vorbeste, marele Inspirator, de la epoca noastra. Ce cere el si cine este acesta ? Il putem cunoaste ?  - Sa incercam.
                        "Scrie ingerului comunitatii din Sardes "-  aceste cuvinte trebuie sa le simtim
ca ne sunt adresate noua. "Iata ce spune Cel care are cele sapte spirite ale lui Dumnezeu si cele sapte stele " Apocalipsa, cap.3,v.1 ;  Ce sunt cele 7 spirite si cele 7 stele  ?
                       In acord cu autorul Apocalipsei,  omul , asa cum ne apare aici, este expresia vizibila a celor  7 principii ale naturii umane si pe care le cunoastem :
  principiul fizic, a carui expresie este corpul fizic; principiul  corpului vital, a carui expresie este corpul eteric; principiul corpului astral  care, transformat prin actiunea constienta a eului, devine Manas, principiul  corpului eteric care, transformat, devine Buddhi si Atma, sau corpul fizic transformat, spiritualizat.  In centrul acestora se afla  principiul " Eului". Acesta este spectrul celor sapte constituienti spirituali prin care se exprima natura divina a omului. In termenii, tehnici,  utilizati in ocultism, aceste sapte principii se numesc :
                                "cele sapte spirite ale lui Dumnezeu din  om "
Cele 7 stele  sunt acelea care ne ajuta sa intelegem ce este omul astazi si ce trebuie sa devina el in viitor.  Acestea sunt cele sapte incarnari succesive ale Pamantului : Saturn,Soare, Luna,Terra, Jupiter,Venus,Vulcan care cuprind intreaga evolutie a omului.
Saturn  a dat omuluigermenul corpului fizic; Soarele germenele corpului eteric, Luna a dat corpul astral, iar Terra,  Pamantul actual a dat omului "Eul".  Cele  trei incarnari ulterioare, Jupiter,Venus,Vulcan vor promova in continuare dezvoltarea elementelor constitutive spirituale ale omului. Daca reusim sa intelegem chemarea Spiritului care tine in mana sa cele  7  stele si cele  7  spirite ale lui Dumnezeu, adica natura umana compusa din cele 7 elemente, atunci facem cu adevarat antroposofie in sensul celor scrise de autorul Apocalipsei.   In epoca noastra, cand  omul a coborat cel mai adanc in materie, AVEM DATORIA  SA INCEPEM  A URCA PANTA CARE DUCE PE URMELE ACELEI MARI   INDIVIDUALITATI, care pentru ca noi sa recunoastem drumul de urmat, ne da cele   7 spirite ale lui Dumnezeu si cele  7  stele, drept calauza.
Daca urmam acest drum, vom transmite celei de a -6-a epoci care urmeaza, adevarata viata spirituala a intelepciunii si a iubirii. Din intelepciunea antroposofica pe care o vom fi elaborat, se naste impulsul de iubire care va predomina epoca a 6-a reprezentata prin comunitatea care deja, prin denumirea ei dezvaluie caracterul de iubire frateasca,
                                                                                                              FILADELFIA.
Toate aceste nume si denumiri nu sunt date la intamplare.
 Omul isi va dezvolta Eul pana la nivelul in care acesta va deveni independent si va putea sa-si ofere in deplina libertate iubirea tuturor celorlalte creaturi.  
   Toate acestea se vor implini in urmatoarea epoca de cultura reprezentata prin comunitatea sau Biserica din Filadelfia. 
   Acesta este continutul vietii spirituale pe care trebuie sa-l pregatim pentru epoca a-6-a.

   Vom dezvolta  Eul  individual   la un asemenea nivel,, incat nicio alta fiinta nu va mai putea actiona asupra noastra fara voia noastra;

 ca vom putea inchide si nimeni nu va putea deschide fara voia noastra,;

 iar daca vom deschide nicio forta vrajmasa nu va putea inchide.

Aceasta este  "cheia lui David". 

 De aceea , Cel care inspira Scrisoarea spune ca el are cheia lui David.
" Scrie ingerului din Filadelfiaasa spune Cel Sfant, Cel  adevarat, Cel care are cheia lui David, Cel care deschide si nimeni nu va deschide, Cel care inchide si nimeni nu va deschide "
Iata, am pus inaintea ta o poarta deschisa si nimeni nu o poate inchide"(Apocalipsa, cap3,
v. 7-8 ).   Este Eul care s-a gasit in sine insusi.
A 7-a epoca de cultura va aduna in jurul acestui mare Conducator pe toti acei care au gasit aceasta viata spirituala ; se vor uni cu acest Conducator. 
 Toti acestia vor fi atat de strans legati de viata spirituala, vor participa atat de mult la ea, incat se vor deosebi profund de cei care s-au indepartat, de cei  "calduti", care nu sunt "nici reci, nici calzi".  
 Un mic grup de oameni care vor fi gasit adevarata spiritualitate va intelegeviata spirituala.
Acela care li se va revela spunand despre sine insusi aceste cuvinte :"Eu sunt acela care are in el adevaratul sfarsit spre care toti nazuim " Acest sfarsit este exprimat prin cuvantul :
"Amin !
De aceea  se spunr in Apocalipsa , cap.3, v.13 : " Scrie  ingerului Bisericii din Laodiceea: Iata ce spune Amin " -  acela care reprezinta fiinta sfarsitului.
Vedem, deci, cum Apocalipsa lui IOAN ne reda continutul unei initieri.
Chiar prima treapta a acestei initieri, in care vedem succesiunea interioara a celor sapte epoci postatlanteene, in care vedem ca spiritul  planului fizic  ne arata ca avem deja, a face cu o initiere a fiintei. 
 Acest continut ne poate inflacara chiar din zilele noastre fiinta,;
 Daca vom sti sa recunoastem si sa ascultam pe cei care, inspirati fiind,ne instruiesc,
 daca vom intelege ce semnificatie au cele sapte spirite si cele sapte stele, cele sapte cuvinte ale lui Dumnezeu,
 daca vom intelege ca sarcina si misiunea noastra  sunt  de a  transmite oamenilor viitorului  cunoasterea  spirituala autentica,..



                                           continuam in art 18, Cele 7 Peceti si desfacerea lor


                                                                                            domnita

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

@ Mazazin Online / pagina 3B

@Magazin Online / pagina 3A