@13. Cele sapte Peceti si desfacerea lor. Apocalipsa lui IOAN, din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale


13. Cele sapte Peceti si desfacerea lor
                      Apocalipsa lui IOAN
                            din Conferintele lui R.Steiner
                                                                                      21 Iunie  1908

                Am vazut in art 17, in ce masura Apocalipsa lui IOAN evoca in mod profetic ciclul evolutiei umane, in perioada care incepe dupa marea catastrofa care s-a abatut asupra Pamantului si pe care diferite popoare o caracterizeaza ca fiind Marele Deluviu, Potopul, iar geologii o identifica cu era glaciara si se termina prin ceea ce noi vom numi Razboiul tuturor impotriva tuturor.
In acest interval de timp care separa cele doua mari evenimente, se situeaza tot ce se scrie in mod profetic in cele  sapte Scrisori  din Apocalipsa, aceasta carte care ne prezinta natura si esenta timpurilor trecute; din ea se degaja ceva ce trebuie sa ne inflacareze vointa si impulsurile noastre pentru viitor.
Am vazut ca noi insine, in cadrul miscarii spirituale din care facem parte, trebuie sa intelegem cuvintele care ne arata continutul celei de-a cincea Scrisori ca un imbold catre actiune, catre activitate.   Ni se arata ca trebuie sa urmam acea entitate care tine cele  sapte
spirite ale lui Dumnezeu si cele sapte stele. Si am vazut, de asemenea, cum se pregateste prin aceasta miscare spirituala viitoarea epoca reprezentata prin comunitatea din Filadelfia, epoca in care va trebui sa predomine, in toti cei care au inteles indemnul, iubirea frateasca
pe tot cuprinsul Pamantului  si pe care o prefigureaza si EVANGHELIA lui IOAN.
Va urma apoi a saptea si ultima epoca de cultura, care se va caracteriza prin aceea ca, pe de o parte, ceea ce este de natura rea in comunitate, ceea ce este doar  caldut, nici rece, nici  fierbinte, ceea ce nu a reusit sa se entuziasmeze pentru o viata spirituala, va trebui sa cada, iar pe de alta parte sunt cei care au inteles cuvantul de indemn, care vor forma turma Celui care spune :" Eu  Sunt  Amin !" - adica, Eu Sunt cel care se identifica cu scopul final al fiintei umane, cel care poarta in sine principiul  lui CHRISTOS.
Ce va dobandi  fiinta umana cand va atinge treapta urmatoare a initierii.
Cele 7  epoci de cultura ale perioadei noastre de evolutie, "care se intinde de la Marele Deluviu pana la  Razboiul tuturor impotriva tuturor, fac parte, la randul lor, dintr-un ansamblu mai vast, care se imparte tot in sapte parti sau perioade.Ciclul nostru de sapte epoci de cultura a fost precedat de un alt ciclu mai exact de o alta perioada, si anume perioada atlanteana.  Atlantida, in decursul careia s-au dezvoltat, de asemenea, sapte epoci sau- "rase", ale caror urme mai exista si astazi in rasele care populeaza, in prezent, Pamantul. Totodata, perioada noastra, postatlanteana, cu cele sapte epoci de cultura va fi urmata de o alta perioada, a  6-a, care va cuprinde, la randul ei, alte 7 diviziuni.    Inca de acum, noi lucram la pregatirea urmatoarei epoci de cultura.   Sa spunem , deocamdata, ca incetul cu incetul evolutia continua, asa cum am vazut in art 17, spre un timp cand va predomina iubirea frateasca, dar numai un grup relativ restrans de oameni va fi inteles care este adevarata viata spirituala si va putea, printr-o pregatire spirituala, sa-si formeze acea atitudine interioara care va favoriza iubirea frateasca.  Din acest grup se va selecta un altul si mai restrans de oameni care vor supravietui, in ultima epoca, acelui teribil eveniment cu consecinte atat de distrugatoare, eveniment pe care l-am denumit Razboiul tuturor impotriva tuturor.
In timpul acelei mari distrugeri generale, se vor afla peste tot indivizi izolati de restul oamenilor, care vor fi angajati intr-un teribil razboi cu toata lumea, indivizi care au inteles viata spirituala si care vor forma nucleul unei noi perioade de evolutie, cea de a-6-a.
La fel s-a intamplat si la trecerea de la perioada a 4-a, atlanteana, la perioada a-5-a, cea actuala si pe care o numim postatlanteana. Cel care, prin clarvedere, se poate intoarce cu privirea in timp, dupa ce a parcurs retrospectiv epocile de cultura, despre care am vorbit, respectiv epoca greco-latina, epoca egipto-chaldeana, epoca veche persana si epoca veche indiana, va ajunge sa perceapa spiritual momentul Marelui Deluviu, care a distrus Atlantida si a pus cap perioadei a 4-a.  Continuand retrospectia, el va patrunde chiar dincolo de  acel eveniment, in inima acelei perioade.
    O  mare parte din populatia Atlantidei nu reusise sa atinga dezvoltarea necesara pentru a se fi putut adapta la noile conditii de viata care se pregateau, deja, pentru perioada care urma, pentru perioada noastra, postatlanteana.  O mica parte totusi, care traia intr-un teritoriu situat in apropierea Irlandei de astazi, atinsese nivelul de evolutie cel mai inalt al Atlantidei; acest grup a emigrat spre rasarit. El a constituit grupul de emigranti cel mai important din populatia care a inceput sa emigreze spre rasarit.
Din acest trib a pornit curentul care a format epocile de cultura din vechea  Indie, din Persia
antica, din Chaldeea, Egipt, Roma, Grecia, etc


                                                  continuare in art 19


                                                                   domnita
   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

@ Mazazin Online / pagina 3B

@Magazin Online / pagina 3A